El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya programa un cicle de cinema a la fresca al mes de juliol

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) organitza el proper mes de juliol un cicle de cinema a la fresca, que proposa tres sessions al pati històric del Museu amb la projecció de les pel·lícules Sufragistes, La teoría del todo i Interstellar. Cada sessió s’emmarcarà en una temàtica diferent, relacionada amb el mNACTEC: La revolució social, Vides de ciència i Altres mons.  

Amb el lema La revolució social, el dijous 7 de juliol, a les 22 hores, es projectarà la pel·lícula Sufragistes (Regne Unit, 2015). El film, de Sarah Gavron, ofereix un testimoni de la lluita pels drets de les dones a l’Anglaterra de principis del segle XX.  

El dijous 14, a les 22 hores, tindrà lloc la segona sessió en el marc Vides de Ciència. La pel·lícula La teoría del todo (Regne Unit, 2014), de James March, narra la relació entre l’astrofísic Stephen Hawking i la seva primera dona, i la lluita contra la malaltia degenerativa d’ell.  

En l’àmbit Altres mons, la pel·lícula Interstellar (EUA, 2014) tancarà el cicle el dijous 21 de juliol, a les 21.30 hores. El film, de Christopher Nolan, mostra la missió espacial d’un grup d’exploradors per salvar la raça humana en veure que la vida a la Terra arriba a la seva fi.  

El preu de l’entrada per a cada sessió és de 2 euros i es recomana reservar entrades prèviament a través del web.  

El mNACTEC
El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya és un dels tres museus nacionals reconeguts pel Parlament de Catalunya. La seva missió és difondre i promocionar el coneixement de la cultura científica, tècnica i industrial i, a la vegada, conservar, estudiar i mostrar la implantació i l’evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya, la seva aplicació industrial i, molt especialment, la seva implicació i incidència social.  

La seu del mNACTEC està situada a Terrassa, en un dels edificis fabrils més emblemàtics del modernisme català: el Vapor Aymerich, Amat i Jover, antiga fàbrica tèxtil dissenyada per l'arquitecte Lluís Muncunill i construït entre 1907 i 1908.    

Més informació: www.mnactec.cat  

El contingut d'aquest comunicat va ser publicat primer al web de la Generalitat de Catalunya